Konut Projeleri

Konut Projelerinde Trendler

İSTANBUL’DA YENİ KONUTLAR

SIFIR KONUT SATIN ALIRKEN DİKKAT! GÜVENLİ VE FONKSİYONEL KONUTLARDAN AKILLI KONUTLARA…

İstanbul gibi bir metropolde konut satın alma kararı verirken, bir dizi faktörün dikkate alınması gerekmektedir. Son yıllarda deprem riskinin yanı sıra sosyo-demografik değişkenler, nüfus artışı, göç, teknolojik alt yapıların gelişmesi, güvenli konut ihtiyacı, pandeminin etkisi ve yaşam tarzındaki değişiklikler gibi faktörler konut alıcılarının tercihlerini etkilemektedir.

İstanbul, deprem riski yüksek bir bölgede bulunması nedeniyle yeni bir konut almak isteyen kullanıcılar, güvenli konut ihtiyacını ön planda tutmaktadır. Konut alıcıları, depreme dayanıklı yapılar, güçlendirilmiş binalar ve altyapıya sahip siteler gibi güvenlik önlemleri olan konutları tercih etmelidir.

Fonksiyonel Konutlar ve Sosyal Donatılar

İstanbul’da konut alıcıları, sadece yaşam alanı olarak değil, aynı zamanda fonksiyonel bir konuta sahip olmayı da tercih etmektedir. Konut projelerinin ihtiyaçları karşılayacak kadar oda ve kullanışlı alanlara sahip olması önemlidir. Ayrıca, günlük yaşamı kolaylaştıran özelliklere sahip olması, depolama alanlarının yeterli olması gibi faktörler de göz önünde bulundurulmalıdır. Bunun yanı sıra, konut projesinin bulunduğu site veya bölgede sosyal donatılar (parklar, spor alanları, oyun alanları, yüzme havuzları, çocuk oyun alanları vb.) bulunması da tercih edilmektedir.

Akıllı Konutlar ve Teknolojik Altyapı

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte akıllı konutlar da konut alıcılarının dikkatini çekmektedir. Akıllı ev sistemleri, güvenlik sistemleri, enerji verimliliği sağlayan sistemler gibi özellikler konut satın alma kararında etkili olmaktadır. İstanbul’da konut alıcıları, konutun teknolojik altyapısını, akıllı ev sistemlerini ve enerji verimliliği gibi unsurları değerlendirmelidir.

Konutun Lokasyonu ve Ulaşım

İstanbul gibi kalabalık bir şehirde, konutun lokasyonu ve ulaşım olanakları büyük önem taşır. Konut projesi alıcıları, metro, otobüs gibi toplu taşıma araçlarına yakınlığı, ana ulaşım hatlarına olan erişimi değerlendirmelidir. Özellikle iş ve eğitim merkezlerine yakınlık, konut projesinin değerini artırabilir. Ayrıca, alışveriş merkezleri, hastaneler, okullar gibi önemli noktalara yakın olması da avantaj sağlar.

Pandemi Sonrası Yaşam Tarzı ve Müstakil Konutlar

Covid-19 pandemisi ile birlikte, insanların daha müstakil bir yaşama yönelmesi dikkat çekmektedir. Balkonlu, teraslı bahçeli konutlar veya özel bahçeye sahip villalar, İstanbul’da konut satın alırken tercih edilen unsurlar arasındadır. Aynı zamanda sosyal mesafeyi koruyabilmek adına geniş alanlara sahip, kalabalık sitelerden uzak ve konforlu bir site yaşamı sunan konutlar da popüler hale gelmiştir.

İstanbul’da konut satın alma kararı verirken, güvenli konutlar, fonksiyonel özellikler, akıllı konutlar, teknolojik alt yapı, lokasyon, ulaşım olanakları ve yaşam tarzı gibi faktörler dikkate alınmalıdır.

Konut alıcılarının ihtiyaçlarını belirleyerek, tercih ettikleri konutun bu faktörlere uygunluğunu değerlendirecek profesyonel satış ekibi ile hizmet veren Nexonya, yeni konu projelerinde 1+1’den 4+1’e kadar farklı daire seçenekleri sunuyor.

Kullanıcıları için güvenli konut projeleri üreten Nexonya’nın, İstanbul Ümraniye’de hayata geçirdiği Element projesinin birinci etabında yaşam başladı. Projenin ikinci etabı olan Element 2’de ise inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Site içerisinde güvenli ve konforlu bir yaşam arayan kullanıcıların tercih ettiği Element’te havuz, çocuk parkı, basket sahası, kamelya gibi sosyal donatılar ve çift asansör ve otoparktan binaya giriş imkanı da konut sakinlerine sunuluyor.

Bir kentsel dönüşüm projesi olarak hayata geçirilen ve Prens adaları manzarasına sahip, İstanbul Maltepe’de 240 daireli ve yatay mimari konseptinde inşa edilen Fergana ise bölgenin yeni Yaşam Vadisi olacak. Metroya ulaşım kolaylığı, E-5 karayoluna yakın konumu, çevresinde yer alan sosyal imkanlar ve alışveriş merkezi, okul, hastane gibi ihtiyaçlar da projenin merkezi konumuna oldukça yakın yerlerde bulunuyor.

İstanbul Boğazı manzarasına sahip ve Üsküdar’ın nezih semtlerinden Beylerbeyi’nde butik bir proje olarak inşa edilecek olan Bonega’da kullanıcılarına konforlu bir yaşamın kapısını aralayacak.