Konut Projeleri

YÜZYILIN DÖNÜŞÜMÜ İSTANBUL

“Yüzyılın Dönüşümü İstanbul” projesi, birçok ana ve yan sektöre katkı sağlayacak, ekonomiyi canlandıracak. İnşaat piyasasının hareketleneceğine dikkat çeken uzmanlara göre, bu gelişme istihdama alan açacak ve konut stokları da artacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Yüzyılın Dönüşümü İstanbul’ programında İstanbul’un kentsel dönüşümünde yol haritasını açıkladı. İstanbul’un dönüşümünde “Yarısı Bizden” kampanyası ile kentsel dönüşüme giren her bir konut için 1,5 milyon TL destek verilecek. Bunun 700 bin TL’si hibe, 100 bin TL’si tahliye desteği, 700 bin TL’si de kredi desteği olarak verilecek. Verilen kredi ilk yıl faizsiz, 10 yıl vadeli olacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Şimdi ‘Yeniden İstanbul Zamanı’ diyoruz. 1 milyona yakın yepyeni, sağlam, depreme dayanıklı, vatandaşlarımızın refahının arttığı, içinde yaşamaktan mutlu oldukları konutları ve iş yerlerini inşa edeceğiz. Bugün, ‘Yarısı Bizden’ kampanyamızda yüzde 100 anlaşma sağlayan 100 binadaki 500’den fazla vatandaşımızla ilk sözleşmelerimizi imzaladık.” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ev sahipliğinde düzenlenen ‘Yüzyılın Dönüşümü İstanbul’ programı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşti.

İstanbul, tarihinde ve mimarisindeki zenginlikleriyle dünyanın gözde şehirlerinden biri olmasının yanı sıra, kentsel dönüşümün de önemli bir merkezi haline geldi. Çünkü ülkemizin deprem gerçeğiyle yüzleşirken, kentsel dönüşüm projeleri de bu gerçeği göz ardı etmiyor.

Bu dönüşümün en önemli figürlerinden biri olan Nexonya, İstanbul’un kalbinde, Maltepe Esenkent’te, önemli bir projeyi hayata geçiriyor: Fergana.

NEXONYA’NIN ODAĞINDA DA KENTSEL DÖNÜŞÜM VAR

Konut ve Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren ve İstanbul Anadolu Yakası’nda kentsel dönüşüm projesi olarak Fergana’yı hayata geçirecek olan Nexonya’nın Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koray Vural ise, şunları kaydetti: “İstanbul’da konut projelerinde ağırlıklı olarak kentsel dönüşüm projelerine odaklanıyoruz. 2024 yılında Gebze ve Pendik’te iki yeni proje daha hayata geçireceğiz. Kentsel dönüşüm projeleri ürettiğimiz için kampanya sonucunda yeni inşaat projelerinden ziyade kentsel dönüşüm projelerine daha çok odaklanacağımız bir 2024 yılı geçireceğiz. Sektörde yaşanan tıkanıklığın çözümü için önemli bir atılım oldu ve bugünden itibaren başvurularda bir yoğunluk olacağını düşünüyoruz.”

Odağında kentsel dönüşüm projeleri bulunan Nexonya, İstanbul Maltepe Esenkent’te kentsel dönüşüm projesi Fergana’yı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da desteklenen yatay mimari olarak hayata geçiriyor. Daha önce Eğitimciler Sitesi olarak bilinen bölgede, “Yaşam Vadisi” mottosuyla inşaat çalışmaları başladı. Projede 11 blokta toplam 240 daire yer alırken, bloklar yatay mimari konseptinde 10 katlı olarak yükseliyor. Fergana’da 4 adet 2+1, 236 adet 3+1 seçeneklerinden oluşan toplam 240 adet daire yer alıyor. Projede brüt metrekareler ise 104.73 ile 121.41 metrekare arasında değişiyor.

MALTEPE’YE KENTSEL DÖNÜŞÜM İMZASI NEXONYA’DAN

Fergana, Nexonya’nın kentsel dönüşüm vizyonunu yansıtan bir yaşam vadisi olarak öne çıkıyor. Projenin temeli, “Yaşam Vadisi” mottosuyla inşa edilen estetik yatay mimari konseptinde yatıyor.

İstanbul’un kalbinde, Maltepe Esenkent’te, dönüşümün başladığı bu proje, konforlu bir site yaşamını kullanıcılarıyla buluşturacak. Nexonya’nın Fergana projesi, sadece bir konut projesi değil, aynı zamanda bir yaşam vadisi. “Yaşam Vadisi” mottosuyla inşa edilen bu projede, estetik bir yatay mimari konseptiyle modern yaşamın konforu sizleri bekliyor.

Fergana’nın sunduğu özellikler sadece ev sahibi olmakla sınırlı değil, aynı zamanda bir yaşam tarzını temsil ediyor. Proje, 11 blok ve toplamda 240 daireye ev sahipliği yapıyor. Seçenekler arasında kullanıcıların ihtiyaçlarına yönelik 2+1 ve 3+1 daireler bulunuyor.

Bu sadece iç mekânlarla sınırlı değil; Fergana, İstanbul’un Prens Adaları’nın manzarasını da sizlere sunuyor. Adalar manzarasıyla birlikte, şehir manzarasını aynı anda yaşayabileceğiniz bu konum, gerçek anlamda ayrıcalıklı bir yaşam sunuyor.

Sosyal olanaklar konusunda da Fergana kullanıcılarına konfor sağlıyor. Geniş peyzaj alanları, yeşil dokusuyla şehir içinde doğayla iç içe bir yaşam imkanı sunuyor. Kamelyalar, süs havuzları, yapay şelaleler size huzur dolu anlar yaşatacakken, ortak kapalı yüzme havuzu, spor alanları ve çocuk oyun alanlarıyla da herkesin keyif alacağı bir yaşam alanı yaratılıyor.

Evinizi seçerken, ulaşımın kolaylığı da göz önünde bulundurulmalı. Fergana Projesi, D-100 Karayolu’na yakın bir konumda yer alırken, Maltepe – Esenkent metro istasyonuna yürüme mesafesinde bulunmasıyla da şehrin merkezine bağlantıda büyük avantaj sağlıyor.